Nazovite nas: 047 / 412 - 097 i 047 / 412 - 997

Adresa: Trg hrvatskih branitelja 4, Tržnica
47000 Karlovac, Hrvatska

KOZMETIKA ZA LEĆE

ODRŽAVANJE KONTAKTNIH LEĆA

Veliki broj korisnika kontaktnih leća zanemaruje održavanje i njegu kontaktnih leća. Nepotpuno održavanje i njega često prouzroči zdravstvene probleme te promjene na materijalu kontaktnih leća.

S pravnim održavanjem štitimo svoje oči pred infekcijama , zadržavamo optičke sposobnosti kontaktnih leća što rezultira produljenom trajnosti i ugodnijim nošenjem leća.

Različiti materijali zahtijevaju djelomično različite sastojke tekućina za održavanje te drugačiju upotrebu. Općenito nema velike razlike u održavanju između tvrdih i mekanih kontaktnih leća. Površina tvrdih leća je glatka i homogena te mrlje nastaju samo na površini , dok mekane leće imaju pore te se zato mrlje čvrsto uhvate za površinu kontaktne leće.

Održavanje tvrdih kontaktnih leća

Nakon upotrebe trebamo leću očistiti kapljicom tekućine za čišćenje , najbolje na dlanu ili među prstima približno pola minute. U tom periodu počne kemijsko djelovanje tj. omekšavanje mrlja s tekućinom na obje površine leće. Nakon čišćenja kontaktne leće stavimo u tekućinu za dezinfekciju.

Jednom tjedno treba leće očistiti od naslaga proteina koji se s vremenom nataloži na leću. U posudu za čuvanje kontaktnih leća stavi se leća te fiziološka otopina ili otopina za održavanje kontaktnih leća i enzimska tableta.

1. Otopine za TVRDE I POLUTVRDE kontaktne leće:

Otopina za svakodnevno čišćenje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća

BOSTON Simplus

Otopina za potpunu njegu tvrdih plinopropusnih kontaktnih leća. Uz ovu otopinu nije potrebno koristiti nijedan drugi proizvod.

Deterdženti za svakodnevno čišćenje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća

TOTAL CARE

Bez konzervansa, bez abrazivnog djelovanja - iznimna antimikrobna sigurnost- sve sastavne komponente pažljivo su odabrane tako da sustav bude nježan prema modernom materijalu današnjih plinopropusnih leća.

Deterdžent za svakodnevno čišćenje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća

AVIZOR Nitilens GP CLEANER

Sadrži neionski surfaktant, odnosno deterdžent Poloksamer koji omogućuje mobilizaciju i eliminaciju naslaga s površine leća bez utjecaja na njenu strukturu.

Otopina za čuvanje, ispiranje, vlaženje i dezinfekciju

AVIZOR Nitilens GP CONDITIONER

Osim tvari koje dezinficiraju površinu leće i održavaju izotoničnost i pH vrijednost unutar uskih granica, ovaj proizvod sadrži i povidon 90 koji stvara fini omotač na leći čime povećava udobnost pri nošenju.

Održavanje mekanih kontaktnih leća

Jednostavnije su za održavanje higijene - dovoljno ih je njegovati sve popularnijim višenamjenskim otopinama. Kutija za kontaktne leće ne smije biti ispirana sa vodom već isključivo sa otopinom za održavanje. Nakon upotrebe, otopina se baca,nikada ne koristite već korištenu otopinu.

2. Otopine za MEKANE kontaktne leće:

Višenamjenska otopina koja osigurava dezinfekciju peroksidne kvalitete, namijenjena je čišćenju, dezinfekciji, ispiranju i čuvanju mekih kontaktnih leća te zaštiti očiju od suhoće i nadraženosti tijekom dana.

COMPLETE RevitaLens

Nova višenamjenska tekućina Complete RevitaLens ima jaču dezinfekcijsku moć (osigurava snažnu antimikrobnu učinkovitost širokog spektra), nisku učestalost obojenja rožnice, bolju podnošljivost i vlažnost kontaktnih leća.

Višenamjenska otopina za potpunu njegu mekih kontaktnih leća, namijenjena čišćenju, dezinfekciji, ispiranju i čuvanju mekih kontaktnih leća.

ReNu Multiplus

HYDRANATE (Hydroxyalkylphosphonate): uklanja naslage proteina koje se nakupe tijekom nošenja.
Polaxamine: uklanja nečistoće (lipide) s površine i omogućuje dugotrajnu vlažnost kontaktne leće.
DYMED (Polyaminopropyl Biguanide) 0.00005%: učinkovito ubija mikroorganizme (bakterije) na površini kontaktne leće.
Borna kiselina, dinatrij edetat, natrij borat i natrij klorid pružaju udobnost nošenja kontaktnih leća.

Višenamjenska otopina za njegu svih vrsta mekih kontaktnih leća, koja čini kontaktne leće vlažnima i do 14 sati.

OPTI FREE RepleniSH

Sadrži inovativni sustav ovlaživanja TearGlyde i dvostruki dezinfekcijski sustav. Glavne karakteristike nove Opti Free Replenish otopine je jedinstven TearGlyde sustav ovlažavanja i biokompatibilna dezifekcija.

BioTrue je višenamjenska otopina za meke kontaktne leće nadahnuta biologijom oka.

BIO TRUE

Kombinacija PHMB i PQ-1 dezinficijensa djeluje u suradnji s bio nadahnutim inovacijama. Ova kombinacija omogućava da BioTrue otopina prodre, razbije i rastvori stanice štetnih mikroorganizama. BioTreu optopina izuzetno je učinkovita protiv bakretija, gljivica i akantomebe.

Otopina za čišćenje, dezinfekciju, čuvanje i ispiranje mekanih kontaktnih leća (s antiproteinskim djelovanjem)

OXYSEPT Comfort B12

U samo jednom koraku istodobno se odvijaju proces dezinfekcije i neutralizacije te se na taj način postiže jednostavna i učinkovita njega kontaktnih leća. Superiorna dezinfekcija - dobra podnošljivost, sigurnost korištenja, prirodnost.

Otopina za čišćenje, dezinfekciju, čuvanje i ispiranje mekanih kontaktnih leća (s antiproteinskim djelovanjem)

AVIZOR All Clean Soft

Sadrži Poloksamer koji omogućuje eliminaciju naslaga kao i tvari koje vežu i uklanjaju kalcijeve ione koji sudjeluju u stvaranju naslaga bjelančevina. Dezinfekcija se postiže djelovanjem nove generacije poliheksanida. Udobnost i sigurno korištenje otopine omogućuju tvari koje održavaju pH vrijednost, izotoničnost i viskoznost.

Peroksidni sistemi – sastoje se od peroksidne otopine i neutralizirajuće tvari (u obliku tablete ili platinaste pločice)

AVIZOR Nitilens ONE STEP (bez konzervansa, neutralizirajuća tableta - s bioindikatorom) - Za zdravlje i sigurnost vaših očiju

Čisti, dezinficira vlaži, te uklanja proteine i druge organske naslage koje se talože na kontaktnim lećama. Sastoji se od 3%-tne peroksidne otopine te tablete s aktivnom tvari katalazom koja razlaže peroksid na vodu i kisik. Već nakon 2 h promjena boje otopine u zelenu označit će vam da leće možete ponovno staviti u oči.

3. Otopine za održavanje i ispiranje svih vrsta leća:

Peroksidna otopina aktivno čisti i uklanja proteine s kontaktnih leća te ih ovlažuje. Uništava većinu mikroba i bakterije koje mogu uzrokovati infekciju.

AO SEPT plus

Period neutralizacije traje 6 sati. Aospet plus otopinu NE koristimo za ispiranje kontaktnih leća jer je otopina na bazi peroksida koji se mora neutralizirati kako ne bi izazvao povredu oka.

Fiziološke otopine - koriste se za ispiranje svih vrsta kontaktnih leća, npr. za uklanjanje otopina za čišćenje i dezinfekciju nakon završenog procesa čišćenja čime se osigurava udobno i sigurno stavljanje leća u oči.

AVIZOR Nitilens SALINE SOLUTION

Posebno je prilagođena upotrebi s kontaktnim lećama. Sadrži tvari koje omogućuju održavanje optičke kvalitete i udobnosti leća te onemogućavaju kontaminaciju štetnim mikroorganizmima.

Enzimske tablete - koriste se za dubinsko uklanjanje proteinskih i drugih organskih naslaga na svim vrstama kontaktnih leća. To je posebno važno stoga što su proteinske naslage povezane s povećanim rizikom od lokalnih alergijskih reakcija.

AVIZOR Nitilens ENZYME tablete

Sadrže visoko pročišćeni enzim Subtilizin-A. Ovaj enzim omogućuje brzu i efikasnu hidrolitičku razgradnju proteinskih naslaga uz minimalan rizik od alergijskih reakcija, za razliku od drugih sredstava s mješavinom enzima (pankreatin). Za osobe koje nose godišnje mekane leće te osobe sklone stvaranju naslaga na lećama.

4. Kapi za oči:

Optive su jedine umjetne suze jedinstvenog dvostrukog djelovanja: Osmoprotekcija - nova tehnologijaLubrikacija - zaštita površinskog sloja oka

OPTIVE

Optive umjetne suze imaju jedinstvenu formulu dvostrukog djelovanja bez dodatnih soli za olakšanje simptoma suhog oka. Optive sadrže siguran konzervans Purite TM koji se na sunčevom svjetlu razgrađuje na sastavne dijelove suza. Optive svojim dubinskim osmoprotektivnim djelovanjem pruža dugotrajan osjećaj ugode.

Refresh contact jedine su suze koje trebate.

REFRESH Contact

Suho oko je poremećaj suznog filma uzrokovan nedostatkom suza ili obilnim hlapljenjem suza. Stvara osjećaj neugode u oku. Refresh Contacts je pogodan za sve vrste kontaktnih leća te se može primjeniti za vrijeme nošenja kontaktnih leća – ne morate ih predhodno skinuti.

Služe za dugotrajno osvježenje suhih i umornih očiju. Namijenjene su osobama s blažim oblikom suhog oka i nositeljima kontaktnih leća.

BLINK Contact

Aktivna tvar u sastavu Blink contact kapi za oči je natrij hijaluronat 0.15%. To je tvar koja se normalno pojavljuje u očnoj vodici, staklovini i drugim dijelovima ljudskog organizma, a povećava stabilnost suznog filma, poboljšava stvaranje suza i potiče zacjeljivanje ozljeda rožnice. Ako imate problema sa suhim, crvenim očima, muči vas osjećaj pijeska u očima, imate pojačano suzenje oka, svakodnevno koristite računalo, patite od simptoma alergija, Blink contact rješava vaše probleme.

Nove kapi na tržištu, a namijenjene su mlađim osobama sa srednjim ili teškim oblikom suhog oka ili osobama iznad četerdesete godine života.

BLINK Contact

Polietilen glikol ima ulogu glavnog ovlaživača koji povećava viskoznost suza, ali bez zamućenja vida. Zadržava vlažnost u oku čak 60 minuta nakon primjene. Sadrže i hijaluronsku kiselinu. Ako imate problema sa suhim, crvenim očima, muči vas osjećaj pijeska u očima, imate pojačano suzenje oka, svakodnevno koristite računalo, patite od simptoma alergija, Blink Intensive rješava probleme.

Način plaćanja

PAŽNJA! Ova stranica koristi kolačiće i slične tehnologije.

Ukoliko ne promijenite postavke u pregledniku, prihvaćate kolačiće Saznaj više

Razumijem

Uporaba kolačića

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • ChromeFirefoxInternet Explorer 9Internet Explorer 7 i 8Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li sorko.hr koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi sorko.hr i zašto

 • Privremeni kolačići (Session cookies) - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
 • Trajni kolačići (Persistent cookies) - ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su "Ostanite prijavljeni" tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna - ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

 • Društvene mreže
  Korisnici se mogu prijaviti i registrirati preko vlastitih računa sa društvenih mreža Facebook.
  Također dijeljenje članaka na društevnim mrežama postavlja korisniku kolačiće.
 • Mjerenje posjećenosti
  sorko.hr koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti, to su: Google analytics, Gemius, Xiti.
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete zabraniti za svaki servis na sljedećim linkovima:
 • Oglašavanje
  Sve oglasne pozicije dostavljamo preko Adtech sustava za oglašavanje. Ako želite onemogućiti Adtech da sprema vaš kolačić, možete ovdje zabraniti: http://www.adtechus.com/ cookie_opt-out/

  Osim prikazivanja oglašavnja kroz naš sustav, još dodatno prikazujemo oglase iz Google Adsense i DoubleClick mreže.
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolaćić, možete zabraniti na sljedećem linku: http://www.google.com/ads/ preferences/html/opt-out.html

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima: